Een SSI Dive Professional
Een nieuwe carrière!

Sinds 1970 is SSI toonaangevend als het gaat om beroepsopleidingen. Veertig jaar later zette SSI een unieke stap, die het opleidingstraject van de nieuwe SSI duikprofessionals voor altijd veranderde: Het SSI Dive professional carrièrepad.

Dit carrièrepad loopt als volgt: van SSI Dive Guide plus Science of Diving naar SSI Divemaster,
en via SSI Dive Control Specialist en SSI Trainings Specialist naar SSI Open Water Instructor.

Ook dit opleidingsprogramma is gebaseerd op de SSI Diver Diamond, oftewel de noodzakelijke kennis, vaardigheden, materialen en ervaring. Maar wel naar een professioneel niveau getild!

SSI Dive Guide
Dive Guide (DG)

Je leert de vaardigheden en je doet de ervaring op om groepen met gebrevetteerde duikers veilig te begeleiden. Het is je eerste stap op weg naar een carrière als SSI Dive Professional.

SSI Science of Diving
Science of Diving

Je gaat nog dieper in op onderwerpen als natuurkunde, fysiologie, decompressietheorie, de onderwaterwereld en duikmaterialen. Interessant voor geïnteresseerden, maar verplicht voor toekomstige Divemasters.

SSI Dive master
Dive Master (DM)

Zodra je Science of Diving en Dive Guide hebt afgerond en actieve status hebt, ontvang je automatisch het Divemaster brevet en mag je Open Water instructeurs assisteren. De volgende stap is Dive Control Specialist (DCS).

SSI Dive Control Specialist
Dive Control Specialist (DCS)

Je leert de vaardigheden en methoden en doet ervaring op met lesgeven, die je nodig hebt om een goede SSI Assistant Instructor/Dive Control Specialist te worden.

SSI Training Specialist

Een Dive Control Specialist heeft de mogelijkheid Training Specialist te worden door de aankoop van de outlines en door co-teaching van bepaalde specialties. Deze specialties zijn: Altitude Diving, Boat Diving, Computer Diving, Digital Underwater Photography, Equipment Techniques, Perfect Buoyancy, Shark Diving and Emergency Training (externe opleiding).

SSI Instructor Trainings Course
Instructor Trainings Course

In dit programma doe je kennis op, leer je de methoden en krijg je de training om duikopleidingen op instapniveau te organiseren en te verzorgen. Je leert wat het opleidingssysteem en de filosofie van SSI inhouden en hoe je goed lesgeeft aan OWD-cursisten en hen evalueren. Je wordt ook voorbereid op de Instructor Evaluation.

SSI Open Water Instructor
Open Water Instructor (OWI)

Kandidaten die het programma Instructor Trainings Course en de Instructor Evaluation afronden, worden gebrevetteerd als SSI Open Water Instructor (OWI).

Openingstijden
(winkel & servicepoint)

 • Maandag
  Alleen op afspraak
 • Dinsdag
  Alleen op afspraak
 • Woensdag
  9:00-21:00
 • Donderdag
  Alleen op afspraak
 • Vrijdag
  9:00 - 18:00
 • Zaterdag
  Alleen op afspraak
 • Zondag
  Gesloten

Afspraak maken?

Kun je niet op onze openingstijden, maak eerst een afspraak! Je kunt ons bellen, een emailtje sturen of een website bericht versturen.
Wij nemen altijd z.s.m. contact met je op.

Hooogersmilde, Cliffortstraat 29, Drenthe.

Mark: 06-5174 8177

Rick: 06-1271 0136

Nog vragen?
(Opgeven voor de cursus)