Vervolg je duikavontuur
Jij kiest!

Als duiken jouw sport is, dan is het tijd om je te verdiepen in de vervolgopleidingen van SSI, het Continuing Education programma. Een specialty-opleiding is een fantastische manier om je vaardigheden te verfijnen en nieuwe vaardigheden te leren. Vervolgopleidingen zijn leuk en je hebt oneindig veel mogelijkheden. Bepaal zelf hoe je opleiding en duikervaring wilt combineren om je duikdoelen te bereiken. Elk specialy-programma heeft zijn voordelen en brengt je weer een stap dichter bij te Ultieme Duikervaring. Dive2adventure bereidt je niet alleen voor op het avontuur dat op je wacht, maar wilt ook dat je er veel plezier aan beleeft!

Het SSI Continuing Education programma is een flexibele en betaalbare methode op menubasis. Bij ons volg je alleen de specialties die je leuk vindt. Je krijgt n&oecute;g meer vertrowen zodat je ook zonder instructeur met veel plezier en veilig speciale duiken kunt gaan maken.

Elk specialty-programma is gebaseerd op de Diver Diamond, oftewel de kennis, vaardigheden, materialen en ervaring, die je nodig hebt om een goede duiker te worden.

SSI Deep Diving
Deep Diving

Veel mooie duiklokaties bevinden zich op grotere diepte. Als je zonder de juiste opleiding diepe duiken maakt, breng je jezelf in gevaar. Je krijgt de kennis, vaardigheden en ervaring om veilig diepe duiken te kunnen maken.

SSI Navigation
Navigatie

Om veilig te duiken moet je kunnen navigeren. Je leert hoe je met een kompas aan de hand van natuurlijke referentiepunten navigeert, hoe je afstanden inschat. en hoe je terugkomt bij het startpunt.

SSI Night and Limited Visibility
Night and Limited Visibility

Zowel overdag als 's nachts is duiken met beperkt zicht een avontuur op zich. Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je krijgt veel informatie over het plannen en maken van nachtduiken en duiken met beperkt zicht.

SSI Independent Diving
Independent Diver

Independent diving zegt niet dat je er alleen op uit moet gaan maar leert je hoe te handelen als je je buddy kwijtraakt. Je ontwikkelt technieken om jezelf te kunnen redden en welke backup materialen je daarbij nodig hebt.

SSI Search & Recovery
Search & Recovery

Of je nu een schat van een gezonken schip of een verloren object van iemand zoekt, het is handig te weten hoe je zoekt. Je leert verschillende zoekpatronen en technieken om goederen boven water te krijgen.

SSI Perfect Buoyancy
Perfect Buoyancy

Je traint je drijfvermogen goed te regelen. Je leert hoe je beter in het water ligt en zo minder energie gebruikt, wat je terugziet in je luchtgebruik. Ook bescherm je de omgeving beter met een goede trim. Een echte aanrader!

SSI Scooter/DPV Diving
Scooter/DPV Diving

Met scooter/DPV diving kun je in stroming duiken zonder moe te worden en enorme gebieden in één duik verkennen. Je leert alle noodzakelijke procedures en maakt kennis met de speciale materialen.

SSI Dry Suit Diving
Dry Suit diving

Leer de basics van het gebruik van een droogpak en duik het gehele jaar door. Je leert het juiste droogpak te kiezen en hoe je het gebruikt. Comfortabel en goed geïsoleerd & beschermd (dus veiliger) duiken.

SSI Enriched Air Nitrox
Enriched Air Nitrox

Een populaire specialty. Met Nitrox hoef je niet langer te kiezen tussen veiligheid en langere duiktijden. Je leert alles wat je moet weten over Enriched Air Nitrox. NB. Verplicht voor de opleiding in technisch duiken.

SSI Equipment Techniques
Equipment Techniques

Op je Total Diving System moet je volledig kunnen vertrouwen. Je leert hoe je je uitrusting kiest, hoe je de materialen verzorgt en onderhoudt en hoe je ze opbergt.

SSI Stress en Rescue
Diver Stress & Rescue

Zorg dat je bent voorbereid op onvoorziene noodsituaties. Je leert hoe je ongevallen kunt voorkomen en hoe je handelt als er toch iets gebeurt. Je leert problemen te herkennen, te voorkomen en op te lossen.

SSI React Right
React Right

Hulp in geval van nood. Behandeld worden: Primaire beoordeling, eerste hulp, reanimatie en primaire stabilisatietechnieken, plus 2 optionele componenten: Het toedienen van zuurstof en het gebruik van een AED.

SSI Boat Diving
Boat Diving

Vanaf een boot kun je spectaculaire duikplekken verkennen die wat verder van de kust liggen. Je leert meer over bootduiken, je ontwikkelt de technieken die je nodig hebt om veilig van boten te duiken.

SSI Waves, Tides and Currents
Waves, Tides & Currents

Het is van groot belang dat je weet, hoe je op allerlei waterbewegingen moet reageren. Je leert bijvoorbeeld hoe je golven trotseert, vanaf de kust het water ingaat en hoe je uit een muisstroom geraakt.

SSI Wreck Diving, Wrakduiken
Wreck Diving

Duiken in het verleden is geweldig maar gaat wel gepaard met enkele risico’s. Met de juiste training en kennis ben je klaar voor de ultieme duikervaring. Duik in het verleden en verken onbekende duikplekken!

SSI photo & Video
Photo & Video

Leer alles wat je moet weten om een goede onderwaterfotograaf te worden! Je leert de technieken om direct al betere foto's te maken en welke waardevolle accessoires er zijn voor een camerasysteem.

SSI Ice Diving
Ice Diving

Tijdens het duiken onder ijs verken je de onderwaterwereld vanuit een ander perspectief: Maak kennis met overhead duiken. Je leert alles wat je moet weten van veiligheid en hoe je onder het ijs verplicht met lijnen duikt.

SSI Science of Diving
Science of Diving

Je gaat nog dieper in op onderwerpen als natuurkunde, fysiologie, decompressietheorie, de onderwaterwereld en duikmaterialen. Uiterst interessant voor én geïnteresseerden én toekomstige professionals.

SSI Full Face Mask Diving
Full Face Mask Diving

Natuurlijk door je neus ademen en nooit meer een beslagen masker. Duiken met een volgelaatsmasker is leuk en heeft zo zijn voordelen. Op sommige maskers kun je zelfs een systeem voor onderwatercommunicatie aansluiten.

Openingstijden
(winkel & servicepoint)

 • Maandag
  9:00 - 17:00
 • Dinsdag
  Alleen op afspraak
 • Woensdag
  9:00-21:00
 • Donderdag
  Alleen op afspraak
 • Vrijdag
  9:00 - 18:00
 • Zaterdag
  Alleen op afspraak
 • Zondag
  Alleen op afspraak

Kun je niet op onze openingstijden, maak eerst een afspraak!
Je kunt ons bellen, een emailtje sturen of een website bericht versturen.

Wij nemen altijd z.s.m. contact met je op.

Hooogersmilde, Cliffortstraat 29, Drenthe.

Mark: 06-5174 8177

Rick: 06-1271 0136

Stuur een berichtje